суббота, 21 ноября 2015 г.

Тиждень 6

Оцінка достовірності інформації

Для оцінки достовірності інформації вибрала статтю "Разрушаем мифы: российская мама рассказала, как учатся дети в школах США"
Стаття взята  з сайта "Обозреватель.ua". Розміщена стаття була 21 вересня 2015 року. Автор статті відсутній. Але стаття написана зі слів  Лилия Ким, яка переїхала з Санкт-Петербурга в Лос-Анджелес. В статті говориться,що даний матеріал був опублікован в мережі Facebook. Стаття побудована на коментарях Лилии про освіту в США. Сказати, що це "фейк" не можливо, адже в статті написані дійсні факти про структуру освіти США. Якість аргументації матеріалу достатньо висока. Факти викладенні у матеріалі статті співпадають з дійсностю. Але...
Перевірка на антіплагіат даного тексту дало наступні результати:
Тобто, матеріал статті вже використовувался. Причому на різних інтернет-ресурсах. Тобто сайт "Обозреватель.ua" просто скопіював даний матеріал. При цьому необхідно було б вказати посилання на ресурси, де матеріал вже згадувався. 

Оцінка достовірності фото

Для оцінки достовірності я вибрала фото:
Сама люблю тварин і фото дуже сподобалось. Результат на http://www.findexif.com/ показа, що ця фотографія не маєт метаданих EXIF.
Пошук у Google дав результат, що це ретро фотографія. Фотографія зроблена в 1950 році. Автор невідомий. 
Скориставшись сайтом https://www.tineye.com - для зворотнього пошуку, результат залишився нульовим. 
Тому можна стверджувати, що фотографія з'явилась в мережі інтернет у 2011 році в статті "Ретро фотографії: люди и их собаки". Фотографія є достовірною та оригінальною.

0 коммент.:

Отправить комментарий